Metabisulfit de Potasiu, Conservant Alimentar Vin, Legume si Fructe
Metabisulfitul de potasiu este un conservant alimentar folosit pentru obtinerea vinurilor de calitate, dar si pentru conservele de fructe si legume.
Caracteristici
Produsul se gaseste sub forma unei pudre albe cristaline, cu aroma usoara de sulf. Se foloseste in vinificatie ca agent antimicrobian si antioxidant.
Are rol de prevenire impotriva gustului amar, in brunare si in pierderea aspectului si a aromelor;
Impiedica reactiile de oxidare;
Stopeaza aparitia microflorei nedorite;
Contribuie la extragerea rapida a compusilor fenolici si de culoare din pielita boabelor de struguri.
Doza recomandata
Vin rosu: 15 gr/100 L;
Vin alb si rose: 20 gr/100 ;
Vin spumant de calitate: 18,5 gr/100 L;
Conservare legume si fructe: 10-15 gr/100 Kg.
Metabisulfit de potasiu – Mod de utilizare
Conservantul alimentar pulbere se poate prepara prin dizvolvarea dozei necesare de metabisulfit de potasiu in apa sau vin. Solutia obtinuta actioneaza ca un antioxidant sau ca un reglator de fermentatie.
Tratamentul poate fi reaplicat atunci vinul incepe sa fermenteze, in timpul primaverii;
Conservantul poate fi utilizat si pentru conservele de legume sau fructe;
Vinul este gata de consum dupa aproximativ 15-21 zile de la tratament;
Odata cu efectuarea tratamentului de sulfitare, se poate efectua si bentonizarea vinului, operatiune ce va asigura limpezirea vinului.
Recomandari
Nu lasati produsul la indemana copiilor;
Depozitati conservantul in spatii acoperite si bine aerisite, la temperaturi de maximum 15 grade Celsius.
Reviews
There are no reviews yet.