1. Prima pagină
  2. /
  3. Produse
  4. /
  5. Produse pentru Vinificație
  6. /
  7. Dioxid de Sulf (gaz lichefiat)

Dioxid de Sulf (gaz lichefiat)

Mifalchim GROUP îmbuteliază în tuburi special destinate Dioxid de Sulf (gaz lichefiat) și fabrică Soluție de Dioxid de Sulf, ambele produse pentru uz alimentar.

Categorie: Produse pentru Vinificație

Mifalchim GROUP îmbuteliază în tuburi special destinate Dioxid de Sulf (gaz lichefiat) și fabrică Soluție de Dioxid de Sulf, ambele produse pentru uz alimentar.

Caracteristici tehnice:

Dioxid de Sulf (gaz lichefiat)

-concentrația de S02                        min 99.9 – max 99.98

– aspect                                                              gaz  lichefiat

– culoare                                          incolor sau slab gălbui

– miros                                                sufocant caracteristic

– reziduu la evaporare (impurități,

inclusiv apa), g/100 cml produs         0,22

-arsen(As), g/100cml produs              0,00002

– cupru (Cu), g/100 cml produs          0,005

– plumb (Pb), g/100 cml produs         0,001

– zinc (Zn), g/100 cml produs             0,0025

– selenium                                                nu se determină

Metode de verificare:

– pentru Dioxid de sulf gaz lichefiat – prin cântărire

– pentru Dioxid de sulf soluție – conform tabelului:

Caracteristici Tehnice Dioxid de sulf soluție

– substanța activă                           min 5% – max 6%

– densitate relativă                             1.0275- 1.0328

– aspect                                                 lichid limpede

Mod și domenii de utilizare:

în industria vinului și industria conservelor.

Soluția de Dioxid de sulf în concentrație de 5-6%, se folosește în următoarele situații:

  • înainte de zdrobitul strugurilor: 0,7-1 I /tona de strugure;

  • la terminarea fermentației după ce vinul s-a tras de pe drojdie în doză de 0,7-11/1000 l vin

  • după ce vinul s-a tras de pe drojdie se recomandă ca tratamentul cu dioxid de sulf să fie însoțit de tratamentul de bentonizare în dozaj de 1 – 1,5 kg bentonită alimentară la 1000 l vin roșu respectiv 2 kg bentonită alim. la 1000 l vin alb.

Densitatea la 15°

Concentrația la % în SO2
1,0302

5,6

1,0328

6,0
1,0353

6,5

 

Produse din aceeași categorie

Meniu