Fabricant de pesticide și alte produse agrochimice

produsele noastre fabricate

 • produs

  FIȘA TEHNICĂ A PRODUSULUI RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT 80 TIP MIF

                                         

           Prezenta documentație se refera la fabricația unui îngrășământ (fertilizant) cu conținut de 80% Sulf organic sub formă de pulbere umectabilă și 4% Azot nitric  ce va fi solubilizat în apă obținându-se o emulsie ce va fi utilizată foliar (stropire pe frunza și plantă) la stropirea plantațiilor de viticultură, pomicultură, legumicultură, cereale, plante tehnice, plante ornamentale, flori, gazon.

  Rețeta produsului Sulfomat 80PU tip MIF este obținută în urma măcinării sulfului, având concentrație de minim 99%, obținându-se o micronizare de 45 microni, pulbere de sulf ce va fi condiționată cu ingrediente specifice (Lauril Sulfonat de sodiu; Lignosulfonat de magneziu; Caolin; Azot din Uree 46%), ingrediente ce asigură calitățile de umectabilitate, suspensabilitate și distribuție uniforma a produsului rezultat pe plantațiile ce urmează a fi amendate.

  Sulful, ca microelement, având o concentrație de 80%  este un foarte bun metabolizant al nutrienților azot, fosfor, potasiu,  proces în urma căruia are loc o fotosinteză superioară ce duce la o dezvoltare armonioasa a plantelor, asigurându-se recolte sporite cantitativ.

  Amendarea plantațiilor de pomicultură, viticultură, legumicultură, a cerealelor și a plantelor tehnice cu produse pe bază de sulf  având o concentrație de minim 80% asigură și o protecție sigură împotriva îmbolnăvirilor de făinare, patogen ce aduce foarte mari pagube economice.

  Caracteristici Tehnice ale produsului:
  Conținut în sulf

  (microelement principal) 

  -80% sulf

   

  Stare fizică Pulbere umectabilă fină, omogenă, mobilă, fără tendință de aglomerare
  Conținut în azot -4% azot
  Culoarea galben spre crem
  Miros caracteristic
  Punct de topire 116°C – 119°C
  pH-ul suspensiei 1% în apă distilată 6 – 8
  Proprietăți explozive la concentrații mai mari de 35g/mc aer
  Proprietăți oxidante Sulful reacționează cu aliajele cuprului si cupru
  Termen de garanție 24 luni

   

  Mod de preparare și utilizare

  RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT 80 PU TIP MIF este un îngrășământ cu rol de fertilizant și metabolizant al azotului, fosforului și potasiului ce se solubilizează în apa curată utilizând un vas din material plastic, folosindu-se cantitatea necesară obținerii dozei dorite.

  RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT 80 PU TIP MIF pune în valoare microelementul Sulf, având caracter de stimulator de vegetație și metabolizant al nutrienților asigurând o foarte bună fotosinteză și totodată este copia fidelă a produsului fungicid Sulfomat 80 PU ce folosește ca substanță activă sulful ce are un important rol în combaterea făinării în diverse plantații.

  Utilizarea este foliară, stropindu-se pănă la umectare completă la temperaturi sub 25 grade C, folosind o doză de 40g/10litri  soluție (0,4% concentrație) în perioada de vegetație a culturilor de viță de vie, pomicultură, legumicultură, arbuști ornamentali și 80g//10litri soluție  (0,8% concentrație) pentru culturile de grâu, rapiță și floarea-soarelui.

  RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT 80 PU TIP MIF este compatibil cu produsele pe bază de Cupru (RO ÎNGRĂȘĂMÂNT CUPRU CALCIC TIP MIF ce este un sulfat de cupru neutralizat, având  o concentrație de 20% cupru și a cărui denumire populară este Zeamă Bordeleză) asigurându-se o foarte bună protecție împotriva bolilor foliare și totodată o dezvoltare armonioasă a plantelor și implicit a fructelor rezultate.                          RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT 80 PU TIP MIF poate fi folosit in diferite rețete de tratamente fitosanitare, sulful având caracter de stimulator de vegetație.

  RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT 80 PU TIP MIF este ambalat în diverse capacități: 50g, 500g, 1kg, 25kg utilizându-se ambalaje confecționate din polipropilenă și polietilenă aluminizată, ambalajele fiind inscripționate prin etichetare autocolantă, conținând datele stabilite de legislația în vigoare.

  Documentele necesare expedierii către consumator sunt: aviz de expediție, factură fiscală, fișă de securitate și declarație de conformitate.

   

  „Hrănește planta corect si aceasta te va răsplăti cu o recolta de foarte buna calitate”

   

  S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

 • produs

   

  FISA TEHNICA

  RO INGRASAMANT AZOSULFOCALCICA TIP MIF

   

   

  Producator: S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

   

   

   

   

  Prezenta fisa tehnica se refera la fabricatia fertilizatorului RO INGRASAMANT AZOSULFOCALCICA TIP MIF, ingrasamant la care se pune in evidenta continutul urmatoarelor microelemente: – sulf; azot; calciu. Procesul tehnologic al produsului Azosulfocalcica tip MIF, utilizeaza ca materii prime sulful organic obtinut din cariere de suprafata, din minerit sau rezultat din procesarea titeiului, varul hidratat din care este pus in valoare calciul, si azotul nitric obtinut din solubilizarea ureei cu continut de 46% Azot.

   

  Procesul de fabricatie al produsuui RO INGRASAMANT AZOSULFOCALCICA TIP MIF consta in utilizarea conform unei retete proprii a microelementelor Sulf si Calciu in prezenta apei si a temperaturii de 130 grade Celsius, proces in urma caruia rezulta un cumul de sulfiti si sulfati denumiti tehnic polisulfura de calciu si la care se adauga o solutie cu continut de azot nitric conform retetarului de fabricatie.

   

   

  CARACTERISTICILE  TEHNICE  ALE  PRODUSULUI:

  Continut de microelemente:

  Sulf                                                    12%

  Azot                                                   4%

  Calciu                                                 2%

  pH                                                      10-11,5

  Aspect                                       – lichid limpede de culoare rosiatica cu slab sediment

  Miros                                      -caracteristic hidrogenului sulfurat

  Densitate                                   – 1,20 – 1,24 kg / l

  Termen de garantie-24 luni

   

   

   

  Produsul se utilizeaza foliar, folosind utilaje de stropit specific (pompe atomizor).

   

   

   

   

  Utilizare

   

  RO INGRASAMANT AZOSULFOCALCICA TIP MIF este un produs lichid ce se pregateste pentru a fi distribuit foliar, utilizandu-se in perioada de vegetatie a plantatiilor de viticultura, pomicultura, legumicultura, grau, rapita, floarea soarelui, trandafir, plante ornamentale, concentratia utilizata fiind de 1,5-2% (doza 15-20litri/1000litri solutie/ha; 200ml/10litri solutie). Produsul nu se amesteca cu alte produse cu character acid sau in grilele de tratamente fitosanitare.

   

  .

  RO INGRASAMANTUL AZOSULFOCALCICA TIP MIF este o polisulfura de calciu (Zeama sulfocalcica ) la care s-au adaugat o cantitate de 4% N nitric rezultand ca efect o fotosinteza de foarte buna calitate, o rezistenta deosebita a tijei si radacinii la cerealele paioase, asigura o cantitate deosebita de gluten in bobul de grau, asigura o cantitate importanta de ulei in semintele de floarea soarelui si rapita, asigura o buna rezistenta la depoztare a fructelor.

   

   

   

   

  Depozitare si transport.

   

  Ambalare: Produsul se ambaleaza in flacoane de polietilena, PVC, sticla in capacitate de 50ml, 100ml, 500ml, , 1litru, 2litri, 5litri, 20litri, fiind inscriptionate prin etichetare autocolanta, etichetele fiind inscriptionate conform legislatiei in vigoare.

   

  Produsul comercial ambalat se depoziteaza in spatii bine aerisite, lipsite de sursa de foc si dotate cu instalatii PSI.

   

  Transportul se realizeaza cu masini autorizate.

   

   

   

   

   

  S.C. Mifalchim Group S.R.L.

   

   

   

   

 • produs

  FISA TEHNICA

  RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF

  (denumire populara piatra vanata)

  PRODUCATOR :      S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

  PUNCTE DE FABRICATIE :

  - Punct de lucru loc. MARASESTI, Soseaua Nationala nr. 6, jud. Vrancea

  - Punct de lucru loc. Onesti, Str. 6 Martie, nr. 20, jud.Bacau

   

  Fisa tehnica se refera la fabricatia produsului fertilizator RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF, produs rezultat in urma conditionarii si  macinarii sulfatului de cupru PENTAHIDRAT  impreuna cu Lauril Sulfonat de Sodiu, in vederea obtinerii unui amestec ce are o solubilizare foarte buna, fapt ce  duce la valorificarea in intregime a produsului obtinut.

  In urma acestor procesari are loc o imbunatatire a umectabilitatii si suspensabilitatii emulsiei ce rezulta ca urmare a solubilizarii in apa a cristalelor de Sulfat de cupru si totodata o usoara schimbare a culorii (din albastru intens in albastru deschis – zeama albastra ).

  Aceasta modificare de forma si structura este foarte importanta in momentul realizarii solutiei de stropit, micsorand timpul de obtinere a solutiei, sunt create conditiile unei foarte bune solubilizari si suspensabilitati al produsului si totodata sunt realizate economii de materii prime (valorificarea superioara a sulfatului de cupru pentahidrat).

  RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF pune in evidenta microelemetele cupru si sulf ce sunt necesare eliminarii carentei de cupru in vederea dezvoltarii plantatiilor de viticultura, pomicultura, legumicultura.

   

  Caracteristici tehnice ale sulfatului de cupru pentahidrat – materie prima:

   

  Stare fizica                                                                   solid cristalin

  Sulfat de cupru                                                                    98%

  Umiditate                                                                              max 2%

  Continut de cupru                                                                     25%

  Culoarea                                                                               albastru

  Miros                                                                                  fara miros

  Densitate relativa                                                     2.286g/cm3

  Solubilitate                                                                22g/100g H2O, la 25˚C

  pH-ul                                                                         3,5 – 4  unitati pH in solutie de 1%

  Temperatura de descompunere                                         ˃ 110˚C

   

   

   

   

   

  Caracteristici tehnice RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF:

  Sulfat de cupru                                                                    98%

  Lauril sulfonat de sodiu                                                      1%

  Umiditate                                                                              1%

  Continut de cupru                                                               min. 24,5% max. 25%

  Continut de sulf solubil                                                       min. 10% max. 12%           

  Culoare                                                                                Albastru deschis

  Densitate relativa                                                                 2,286 g/cm3

  Solubilitate                                                                           22 g/100g H2O la 25 C

  pH                                                                                         3,5 -4

  Temperatura de descompunere                                         110 C

  Termen de garantie                                                             24 de luni

   

  Recomandare de utilizare:

  Se utilizeaza sub forma de solutie (foliar) in plantatiile ce produc carente de cupru

  (grau, porumb, rapita, in, canepa, vita de vie, pomicultura, legumicultura).

  Concentratiile utilizate in repaus vegetativ sunt cuprinse intre 1-3% sulfat de cupru, in functie de plantatie; parametrii de temperatura, umiditate si de evolutia starii de vegetatie.

  Pentru perioada de vegetatie RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF se neutralizeaza cu var folosindu-se ca reteta o parte de sulfat de cupru si o parte var hidratat obtinandu-se un PH de 5,5 sau o parte sulfat de cupru si 2 parti var hidratat obtinandu-se un PH de 7-8 unitati PH.

  RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF se foloseste in rasadnite pentru amendarea solului in vederea obtinerii unei usoare aciditati a solului (pH 5-5,5 unitati pH), parametri necesari in obtinerea de rasaduri pentru legumicultura in vederea infiintarii culturilor legumicole de sere si camp.

  RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF  se foloseste in plantatiile de viticultura si pomicultura premergator intrarii in repaus vegetativ sau dupa taierea corzii folosind doze de 20-30kg/1000litri solutie/ha.

  Mod de ambalare:

  RO- INGRASAMANT  SULFAT DE CUPRU TIP MIF

  se ambaleaza in saci de polipropilena caserati sau de polietilena, in capacitati de 25kg, sau in pungi de polipropilena sau polietilena aluminizata in cantitati de 0,05kg; 0,1kg; 0,5kg; 1kg si galetuse.

  Ambalajele vor fi etichetate conform legislatiei in vigoare.

   

  Depozitare si transport:

  Pentru depozitare sunt utilizate spatii acoperite, aerisite si uscate, in care temperaturile nu voi cobora sub -100C.

  Deasemenea spatile vor fi dotate cu instalatii de apa si PSI.

  Transportul se v-a efectua cu mijloace de transport AUTO, licentiate produsului transportat, fiind insotit de:

  • Aviz de expeditie
  • Factura fiscala
  • Declaratie de conformitate
  • Fisa de securitate

   

   

  S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L

 • produs

  FISA TEHNICA A PRODUSULUI

  RO INGRASAMANT AZOSULF UREEA TIP MIF

   

  Produsul ingrasamant Azosulf  Ureea tip MIF a rezultat ca urmare a unui amestec mecanic intre ureea 46% Azot fabricata de Azomures si Sulfomatul 80 PU fungicid, rezultand o granula de culoare cafenie ce are ca compozitie 38% Azot si 15% Sulf organic. Aceasta granula sa format in urma peliculizarii prin adeziune a sulfomatului 80 PU, utilizand un adeziv pe baza de Lignosulfonat de magneziu ce a permis o priza eficienta pe granula de uree clasica. Sulful este cel mai bun metabolizant a nutrientului azot asigurand o metabolizare superioara a azotului modificand randamentul ureei cu continut de azot de la 35% la peste 60% motiv pentru care utilizarea acestui produs in agricultura aduce sporuri de productie de peste 15% la grau , 38% la cartof, 30% la rapita, 38% la sfecla de zahar , 35% la tomate.

  Azosulf  Ureea tip MIF este un fertilizant ce aplicat pe sol in perioada de iarna distruge mucegaiurile dezvoltate in mustul zapezii, fortifica radacina plantelor  asigurand o foarte buna rezistenta pe perioada de iarna ( rezistand si la temperaturi de – 25 grade Celsius ). Prin utilizarea Azosulf  Ureea Tip MIF se obtine o stimulare de vegetatie foarte importanta in pomicultura siviticultura la pornirea in vegetatie, avand si efect de tratament fitosanitar protejand plantatiile impotriva bolilor foliare.

   

   

   

   

   

  Caracteristici tehnice:

  Aspect:                                   granula de culoare crem

  Continut in Azot nitric                              38%

  Continut in Sulf organic                            15%

  Continut in Magneziu                      0,3%

  Solubilitate in apa                             buna

  Termen de garantie-24 luni

  Ro- Ingrasamant Azosulf  Ureea tip MIF fiind un produs azotos peliculizat cun strat de sulf va fi ferit de temperaturi mai mari de 25 grade Celsius                      (la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius are loc o volatilizare mai accentuata pierzandu-se din randamentul produsului).

  Produsul granulat Ro- Ingrasamant Azosulf  Ureea tip MIF se utilizeaza fazial toamna dupa infiintarea culturilor de grau si rapita (dupa infratirea plantelor) in doza de 100-150kg/ha; se utilizeaza iarna in mustul zapezii in doza de 200kg/ha; se utilizeaza primavara in vegetatie  foliar solubilizandu-se in apa in proportie de 20kg/1000litri solutie, solutia obtinuta fiind aplicata pe frunza si planta dupa ce aceasta a crescut mai mare de 10-12 cm si pana cand se apropie de pargul fructelor, de faza de burduf  la grau, este un foarte bun stimulator de vegetatie pentru gazon si plante tehnice, aplicandu-se in doze de maxim 50g produs granulat/metru patrat (se poate aplica granulat pe gazon, operatiune urmata de irigare, sau pe zapada si se poate prepara ca solutie utilizata foliar folosind 50g produs comercial /10litri apa, aplicarea pe plante realizandu-se cu ajutorul unei pompite ce trebuie mentinuta sub o usoara agitare).

  Ambalare , depozitare si transport.

  Ro – Ingrasamant Azosulf Ureea tip MIF este un produs granulat , usor prafos (sub 8%) ce se ambaleaza in saci de polipropilena caserata cusuti si etichetati autocolant, pungi de polietilena aluminizate, galetuse PVC in capacitate de 1kg, 3kg, 5kg, 25kg  ambalajele fiind inscriptionate prin etichetare autocolant, continand datele stabilite de legislatia in vigoare. Depozitarea se face in spatii acoperite , bine aerisite, ferite de sursa de caldura si foc, spatii dotate cu infrastructura PSI. Transportul se realizeaza auto sau CFR in mijloace de transport autorizate pentru transport ingrasaminte azotoase.

  Documentele necesare expedierii catre consumator sunt: aviz de expeditie, factura fiscala, fisa de securitate si declaratie de conformitate.

   

   

   

   

  „Hraneste planta corect si aceasta te va rasplati cu o recolta de foarte buna calitate”

   

   

  S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

   

 • produs

  Îngrăşământ universal, sub formă concentrată de granule.

 • produs

   

  Fisa tehnica a produsului de uz gospodaresc

  BENTONITA ALIMENTARA MARCA CLARIT 360

   

  BENTONITA ALIMENTARA MARCA CLARIT 360 este procurata din import, fabricant fiind compania franceza Sud-Chimie si este destinata utilizarii ca filtru natural in procesul de limpezire a vinului. SC MIFALCHIM GROUP SRL microambaleaza acest produs la capacitati de 0,05; 0,1; 0,5 si 1 kg in scopul comercializarii catre micul gospodar in sensul folosirii acestui produs in procesul de fabricatie a vinului.

  Produsul este ambalat in punga din folie aluminizata, etichetata autocolant avand inscriptionate , instructiuni de utilizare. Astfel bentonita este folosita simultan cu tratamentul efectuat pentru fermentatii controlata  ( se utilizeaza conservantul alimentar pe baza de SO2 6% sau SO2 18% ) . Doza necesara limpezirii vinului rosu este de 1- 1,5 kg / 1000litri vin rosu sau 2 kg / 1000litri vin alb.

  Vinul poate fi consumat dupa aproximativ 21 de zile de la efectuarea tratamentului.

  Caracteristicile tehnice ale produsului sunt mentionate in fisa tehnica elaborata si furnizata de producator.

  Ambalare, depozitare si transport.

  Bentonita alimentara ambalata in punga aluminizata se pastreaza in cutii de carton paletate europaleti si adapostite in spatii acoperite , bine aerisite , ferite de sursa de caldura si foc, prevazute cu instalatii de PSI. Transportul se efectueaza cu mijloace auto autorizate pentru transport de uz general.

  Termen de garantie 24 de luni.

   

  S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

 • produs

  FISA TEHNICA a produsului de uz gospodaresc BATON SULF

  SF nr.1/2003

   

   

  Prezentul SF nr. 1/2003 se refera la producerea unui fitil pe suport de carton, de forma lamelara, imbracat in sulf topit, care este aprins la unul din capete si care prin ardere degaja un fum cu continut dedioxid de sulf ce are rolul de a diminua concentratia de oxigen din spatiul sau vasul in care este utilizat, avand ca efect migrarea rozatoarelor, distrugerea musculitelor de otet, diminuarea posibilitatii de mucegaire a peretilor, diminuarea posibilitatii de incoltire a cerealelor si a cartofului, diminuarea fermentatiei la legume si fructe, pregatirea vaselor din lemn, sticla, mase plastice in vederea depozitarii de vin si a muraturilor.

  Caracteristici tehnice

  Stare fizica                                                                                   masa topita

  Culoarea                                                                                   galben

  Miros                                                                                         caracteristic

  Punct de aprindere                                                                   235°C

  Punct de topire                                                                         116°C – 119°C

  Greutate aproximativa                                                         25gr.

  Perioada de ardere                                                               5-10 min.

  Eficacitate de utilizare                                                         1 fitil 25gr. pentru un                                                                                                                    spatiu de 1 m3

  Aspect                                                                                   forma lamelara

  Termen de valabilitate 24 de luni.

   

  Ambalare si depozitare:

              Batonul de sulf se ambaleaza in folie de polietirena, continand 5 – 10 batoane per pachet, ambalate la randul lor in cutii de carton, etichetate autocolant.

  Produsul este etichetat conform legislatiei in vigoare si se depoziteaza in spatii uscate, aerisite, ferite de sursa de caldura si dotate cu mijloace P.S.I.
  S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

   

 • produs

   

  Fisa tehnica a produsului de uz gospodaresc

  CONSERVANT ALIMENTAR TIP MIF PE BAZA DE SO2 6%

  S.F. 1 /2013

   

  Prezentul standard de firma reprezinta norma interna de fabricatie a conservantului alimentar  pe baza de dioxid de sulf avand concentratie de 5-6%. Procesul de fabricatie consta in injectarea gazului lichefiat SO2 in perna de apa rezultand o solutie apoasa, limpede, fara sediment avand o concentratie in SO2 de 5-6%, acest procent reprezentand cantitatea ideala pentru tratarea mustului in procesul de fermentatie controlata si intretinerea vinului pe o perioada indelungata.

  Tratamentul cu conservant alimentar SO2 6% se realizeaza odata cu zdrobirea strugurilor si obtinerea mustului asigurandu-se o fermentatie optima pastrandu-se calitatile oxidante ale vinului. In faza de zdrobire a strugurilor folosim o doza de 1l solutie produs comercial/ 1000kg struguri.  Conservantul alimentar pe baza de SO2 in concentratii de 6% se mai utilizeaza dupa ce vinul s-a separat de drojdie folosindu-se o doza de 0,6 – 0,8litri / 1000litri vin. O data cu acest tratament protejam vinul impotriva efectului de otetire. Se recomanda ca in aceasta faza sa efectuam si tratamentul de bentonizare  ce permite o limpezire foarte buna a vinului. In urma tratamentului cu SO2 6% si bentonita  vinul se agita in scopul omogenizarii intregii mase de vin si va fi consumat dupa minim 21 de zile de la efectuarea tratamentului mai sus mentionat.

              Caracteristici tehnice ale produsului:

  Aspect:                                                           Solutie translucida, limpede , fara sediment

  Concentratie:                                                   5-6% SO2

  Densitate relativa:                                           1,032-1,034 kg/ cm3

  Temperatura de pastrare:                                maxim 27 grade Celsius

  Doza de utilizare:                               Minim 0,6% litri/ 1000litri vin – Maxim 1litru / 1000litri vin

  Termen de valabilitate                                    24 de luni

  Ambalare, depozitare si transport.

  Produsul conservant alimentar cu continut de SO2 6% sub forma de solutie se ambaleaza in recipienti tip pet, polietilena, polipropilena in capacitati de 50 ml, 100ml, 200 ml,  500ml, 1 L , 2 L si 5 L fiind baxate in folii termocontractibile si depozitate pe europaleti in spatii acoperite foarte bine aerisite, ferite de sursa de caldura si foc. Transportul se asigura cu masini autorizate.

  S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

 • produs

   

  Fisa tehnica a produsului de uz gospodaresc

  ASFIX TIP MIF

  S.F. 2 /2013

   

  Prezentul standard de firma reprezinta norma interna de fabricatie a produsului de uz gospodaresc denumit comercial ASFIX  ce are la baza fabricatiei solutia apoasa sub forma de conservant alimentar cu concentratie de 4-5% dioxid de sulf, concentratia de dioxid sulf asigurand efectul de diminuare a concentratiei de oxigen din spatiile subterane si supraterane. Odata cu diminuarea concentratiei de oxigen apare efectul de asfixiere pentru vietuitoare obligandu-le pe acestea sa migreze. Produsul sub forma lichida si avand concentratia de 4-5% dioxid de sulf este ambalat intr-un flacon cu capacitatea de 50 ml si prevazut cu picurator asigurat cu capac etans.

  Pentru utilizare se desface capacul si se introduce in galeria rozatoarelor cu picuratorul indreptat in jos spre galerie. Dupa introducerea flaconului ASFIX in galerie gura acesteia se va acoperi cu pamant urmand ca continutul din flacon sa fie eliminat prin picurare iar prin volatilizarea dioxidului de sulf din continutul solutiei are loc diminuarea concentratiei de oxigen din galerii provocand efectul de asfixiere ce va genera migrarea rozatoarelor.

              Caracteristici tehnice ale produsului:

  Aspect:                                                           Solutie translucida, limpede , fara sediment

  Concentratie:                                                   4-5% SO2

  Densitate relativa:                                           1,032-1,034 kg/ cm3

  Temperatura de pastrare:                                maxim 27 grade Celsius

  Doza de utilizare:                                          1 flacon/galerie

  Termen de valabilitate                                    24 de luni

  Ambalare, depozitare si transport.

  Produsul de uz gospodaresc ASFIX  sub forma de solutie se ambaleaza in recipienti tip pet, polietilena, polipropilena in capacitati de 50 ml  fiind baxate in folii termocontractibile si depozitate pe europaleti in spatii acoperite foarte bine aerisite, ferite de sursa de caldura si foc. Transportul se asigura cu masini autorizate.

  S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L.

viziunea firmei

viziune

Produsele fungicide, îngrășămintele, conservanții alimentari, produsele de uz gospodăresc cu conținut de substanțe active sau microelemente ce au la bază ca materii prime cu conținut de Sulf, Cupru, Calciu, Potasiu, bentonită, uleiuri vegetale, caoline, Sulfat de Cupru, metabisulfit de potasiu, sunt agrementate de legislația comunitar europeană (REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2016/673 AL COMISIEI din 29 aprilie 2016 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 889/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producția ecologica și etichetarea produselor ecologice în ceea ce privește producția ecologică, etichetarea și controlul acestora).

 

 1. SULFOMAT 93P – FUNGICID – AUTORIZAȚIE NR. 2373/2008 – pentru agricultura României

Produsul fungicid Sulfomat 93P se recomandă a fi utilizat în faza de până în înflorit în doză de 20-25kg/ha și după formarea fructului în perioada iunie-iulie, perioadă în care sunt posibile atacuri agresive de făinare.

 

1.1 RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT TIP MIF – AUTORIZAȚIE NR. 285/2018 – pentru agricultura României

SC Mifalchim Group SRL este singurul producător de pesticide și îngrășăminte ce pune în valoare ca substanță activă Sulful, formulând fungicide, iar cu ajutorul acestuia și împreuna cu alte microelemente precum Azotul, Magneziul, Calciul sunt formulate îngrășăminte cu caracter de regulator de pH stimulator de vegetație și protecție la boli foliare (făinare, putregaiul cenușiu, monilioze, acarieni).

— Sulfomatul Tip MIF se mai utilizează prin prăfuire folosind o doză de 20-25kg în perioada de vegetație la culturile de viță de vie, măr, speciile florale Sensevieria, Hibiscus. Aloe Arborescens și în doză de 3grame/plantă pentru speciile floricole.

Poate fi comercializat în toate magazinele agricole, de produse chimice și de uz general ce dețin raioane de grădină.

 

 1. SULFOMAT 80 PU – FUNGICID – AUTORIZAȚIE NR. 2371/2008 – pentru agricultura României și Republicii Moldova

Mod de Acțiune: este un fungicid de contact ce asigură o bună protecție împotriva bolilor foliare (făinare la vița de vie, măr și Erysiphe communis la rapiță).

Concentrație pentru Rapiță: 0.8% respectiv 8kg/ha utilizând 1000 Litri de soluție

2.1  RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFOMAT 80 TIP MIF – AUTORIZAȚIE NR. 886/2018, (denumire populară SULF MUIABIL) – pentru agricultura României

Este un produs de uz agricol sub formă de pulbere umectabilă ce se solubilizează în apă obținându-se o emulsie cu caracter de stimulator de vegetație și având în compoziție microelementul Sulf 80%, Azot 4%, Magneziu 1%, Calciu 1%.

Mod de utilizare: se aplică foliar prin stropire până la umectare completă în doză de 30 grame/10 Litri de soluție (concentrație 0.3%) pentru culturile: speciile floricole Phylodendron, Hibiscus, Pelargonium grandiflorum.

RO Îngrășământ Sulfomat 80 Tip MIF se poate utiliza cu preventivitate în concentrație de 0.3-0.4% în culturile de viță de vie, pomicultură (măr, prun, păr), legumicultură, castravete, ardei, usturoi, ceapă, cultura cerealelor, grâu, orz (concentrație 0.8%) asigurându-se o foarte bună protecție împotriva bolilor foliare.

RO Îngrășământ Sulfomat 80 Tip MIF este compatibil cu produsele pe baza de Cupru și Captan putând fi utilizat în combinație cu tratamentele fitosanitare.

Poate fi comercializat în toate magazinele agricole, de produse chimice și de uz general ce dețin raioane de grădină.

 

 1. POLISULF TIP MIF – FUNGICID – AUTORIZAȚIE NR. 2005/2002 (înlocuiește în ianuarie 2018 Polisulfura De Calciu Tip MIF fiind identic în conținutul de substanță activă – minim 15% Sulf) pentru agricultura României și Republicii Moldova

3.1 RO ÎNGRĂȘĂMÂNT AZOSULFOCALCICA – STIMULATOR DE VEGETAȚIE – AUTORIZAȚIE NR. 794/2017, (denumire populară ZEAMĂ SULFOCALCICĂ) pentru agricultura României

Este un produs pentru uz agricol ce are în compoziția sa 12% Sulf total, 4% Azot și 2% Calciu, fiind omologat pentru a fi consumat în culturile de viță de vie, măr, tomate, grâu, rapiță, floarea soarelui, castraveți, ceapă, cartof, prun, cais, cireș.

Produsul se aplică foliar prin stropire fină până la umectare completă în două-trei tratamente sub formă de soluții diluate în concentrație de 2%, în doză de 20 Litri îngrășământ/ha/tratament.

3.2 RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFCALCIC TIP MIF – DOSAR DE CERCETARE NR. 5070/2017 pentru agricultura României

Produs agricol sub formă de emulsie, de culoare verde ce conține 26% Sulf și 14% Calciu, utilizat foliar prin stropire până la umectare complet în concentrație de 1% (20ml/plantă) pentru speciile floricole de seră: Phylodendron, Pelargonium, grandifolium, Aloe arborescens.

Poate fi utilizat cu succes în perioada premergătoare intrării în repaos vegetativ al plantațiilor de viticultură și pomicultură având ca scop și maturizarea de coardă împreună cu posibile calități curative împotriva reminiscențelor de boli foliare, acarieni, ou de larve ce se mai regăsesc sub coaja corzii de viță de vie sau pomicultură. Având miros de hidrogen sulfurat îndepărtează rozătoarele, iepuri, șobolani, cârtițe.

Produsul Sulfcalcic poate fi utilizat și ca protecție împotriva fermentației fructelor depozitate folosindu-se o soluție de 0.5%, soluție cu care sunt stropite fructele depozitate, efectul datorându-se obținerii unei protecții date de crusta micronică de Calciu, formată în urma uscării produsului pe membrana fructului. Se recomandă ca înainte de a fi utilizat fructul să fie foarte bine spălat cu apă curată.

Poate fi comercializat în toate magazinele agricole, de produse chimice și de uz general ce dețin raioane de grădină.

 

 1. ZEAMĂ BORDELEZĂ TIP MIF – FUNGICID – AUTORIZAȚIE NR. 2333/2005 pentru agricultura României și Republicii Moldova

4.1 RO ÎNGRĂȘĂMÂNT CUPRU CALCIC (denumire populară ZEAMĂ BORDELEZĂ) pentru agricultura României

Produs de uz agricol rezultat în urma neutralizării Sulfatului de Cupru Pentahidrat ce conține ca microelemente Cupru 20% sub formă de Sulfat de Cupru neutralizat, 10% Sulf solubil și 6% Calciu. Este utilizat în situații de carență de Cupru folosind ca doză 5kg/ha/1000 Litri soluție .

Culturile la care se folosește sunt vița de vie, pomicultură, legumicultură, flori, arbori ornamentali.

Mod de utilizare: produsul RO Îngrășământ Cupru Calcic se aplică foliar sub formă de soluție utilizând pompe atomizor, stropirea efectuându-se până la umectare completă. Cupru Calcic în doză de 5kg/ha concentrație 0.5% (500g/100 Litri soluție) se poate utiliza cu preventivitate în combinație cu Sulfomat 80 Tip MIF (concentrație 400g/100 Litri soluție) asigurându-se o dezvoltare armonioasă a plantelor și fructelor aferente, protejându-le totodată de bolile foliare precum făinarea, mana, rapănul, moniliozele.

 

 1. RO ÎNGRĂȘĂMÂNT SULFAT DE CUPRU TIP MIF – AUTORIZAȚIE NR. 887/2018 (denumire populară PIATRĂ VÂNĂTĂ)

Produs de uz agricol ce conține ca microelemente 24.5% Cupru, 11.5% Sulf, 1% Lauril Sulfonat de Sodiu ce este destinat eliminării carențelor de Cupru, carențe ce duc la dezvoltarea de diverse boli foliare precum mana viței de vie, pomiculturii, legumiculturii, speciilor floricole: Phylodendron, Ficus benjamina, Pelargonium grandiflorum, arborii ornamentali.

Mod de utilizare: produsul se aplică foliar sub formă de soluții diluate de concentrație 1-3% în doză de 10-30kg îngrășământ/ha/tratament pentru viță de vie, măr, tomate, recomandându-se un pH de 5.5-6 unități pH.

Pentru speciile floricole se recomandă o soluție de 0.5%.

Poate fi comercializat în toate magazinele agricole, de produse chimice și de uz general ce dețin raioane de grădină.

 

 1. CAPTOMAT 50 PU – FUNGICID – AUTORIZAȚIE NR. 02-0086/2012 pentru agricultura Republicii Moldova

 

 1. RO ÎNGRĂȘĂMÂNT AZOSULFUREEA TIP MIF Autorizație nr. 557/2013

Produs de uz agricol ce conține 38% Azot total și 15% Sulf organic destinat tratamentelor premergătoare înființării de culturi de toamnă (grâu și rapiță), amendărilor în mustul zăpezii a culturilor de pomicultură, viticultură, cultura legumelor de câmp, cerealelor și plantelor tehnice. Rezultate de producție foarte importante s-au obținut în culturile de grâu, floarea soarelui, tomate, cartof, sfeclă de zahăr, rapiță, viță de vie, măr.

 

 1. SOLUȚIE CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF – ADITIV

Produs pentru uz agricol ce conține microelementele Carbon 8%, Cupru 1%, Sulf solubil 0.6%, Azot 3% și care la momentul prezent este utilizat ca aditiv folosit în rețetele fitosanitare pentru priză la plantă a produselor de contact (Zeamă Bordeleză, Sulfomat 80 PU, Captomat 50 PU, Polisulf TIP MIF), produs ce are o anume vâscozitate ce permite diminuarea volatilității soluțiilor de stropit și implicit majorarea cu minim 3 zile a perioadei de remanență a acestor produse de contact.

Totodată datorită materiilor prime ce sunt utilizate (în principal glicerina farmaceutică) și al simbiozei dintre microelementele ce fac obiectul rețetei produsului aditiv SOLUȚIE CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF au fost create condiții tehnice și de comportament ce asigură o buna protecție la scăderi bruște de temperatură în perioada de repaos vegetativ a plantațiilor de viticultură, pomicultură, sau a culturilor însămânțate în toamnă (grâu, rapiță). După intrarea în ușoară vegetație a plantațiilor de pomicultură și viticultură dar si a culturilor de legume de câmp se poate utiliza SOLUȚIE CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF împreună cu tratamentele fitosanitare sau amendări ale plantațiilor cu îngrășăminte foliare asigurând o protecție sigură la diminuări de temperaturi.

Recomandăm a fi utilizate următoarele proporții între produsul comercial si soluția de stropit:

 • Utilizând 2% din produsul comercial obținem o rezistență la temperaturi negative de până la -4 până la maxim -5°C
 • Utilizând 3% din produsul comercial obținem o rezistență la temperaturi negative de până la -6° maxim -7°C
 • Utilizând 5% din produsul comercial obținem o rezistență la temperaturi negative de până la -8° maxim -9°C
 • Utilizând 10% din produsul comercial obținem o rezistență la temperaturi negative de până la -18° maxim -23°C

Produsul SOLUȚIE CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF având în compoziția sa materii prime total biodegradabile nu influențează negativ în nicio situație dezvoltarea ulterioară a plantelor daca sunt respectate dozele stabilite de producător și formulator. Produsul este perfect compatibil cu toate fungicidele, insecto-fungicidele și îngrășămintele fabricate de SC Mifalchim Group SRL și pot fi utilizate și în solarii în perioada cu temperaturi scăzute, aplicându-se atât pe plantă cât și pe sol.

Produsul SOLUȚIE CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF utilizat în concentrație de 2% poate fi consumat în rețetele fitosanitare și în perioada de vară când sunt posibile variații mari de temperatură între noapte si zi ceea ce creează posibilitatea eliminării efectului de stres de cultură.

La momentul prezent SOLUȚIE CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF se testează în laboratoarele și terenurile agricole ale ICPA București pentru a fi omologat ca RO Îngrășământ cu calități și de rezistență la temperaturi scăzute punându-se în valoare microelementele principale Carbon, Azot, Sulf si Cupru, microelemente foarte necesare dezvoltării plantelor și protejării acestora împotriva diferiților agenți patologici.

Poate fi comercializat în toate magazinele agricole, de produse chimice și de uz general ce dețin raioane de grădină.

 

 1. FLORI PROT TIP MIF– ADITIV

Este un produs total biodegradabil care cuprinde ca materie prima de bază uleiul de soia și care împreună cu microelementele Carbon și Cupru, aflate în proporțiile stabilite de rețetarul fabricantului poate ajuta la întârzierea spargerii mugurilor, protejând o înflorire rapidă într-o perioadă în care există posibilitatea apariției de brume datorate scăderilor bruște de temperatura în condiții de variații mari de temperatura și umiditate.

Produsul aditiv FLORI PROT TIP MIF este compatibil cu SOLUȚIA CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF, insecto-fungicidul POLISULF TIP MIF, ZEAMĂ BORDELEZĂ TIP MIF și SULFOMAT 80 PU TIP MIF, produse fitosanitare și de protecție ce sunt utilizabile în perioadele de pre-înmugurire. Concentrația de produs aditiv FLORI PROT TIP MIF utilizat cu scop de întârziere a înfloritului este de 6-8% din produsul comercial. Tratamentul se efectuează foliar prin stropire până la umectare completă, remanența acestui produs fiind de peste 15 zile de la data efectuării tratamentului.

 

S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L. este o societate înființată la data de 21.06.2006, cu sediul în loc. Onești, strada 6 Martie, nr. 20, având nr. de ordine în Registrul comerțului – J04/2018/2008 și cod unic de înregistrare RO 18774764.

Obiectul principal de activitate al societății este „Fabricarea pesticidelor și a altor produse agrochimice” – 2020, societatea desfășurând o activitate intensă de producție destinată domeniului agricol, în special produse ce se adresează tratamentelor de uz fitosanitar în viticultură, pomicultură și legumicultură, fiind organizat și pentru distribuția acestora la consumatorul final sau rețele de farmacii agricole.

Societatea deține două puncte de fabricație de produse de uz fitosanitar , unul situat în Onești, iar cel de-al doilea în Mărășești la adresa Șoseaua Națională nr. 6, acesta din urmă fiind dotat cu utilaje și accesorii obținute prin finanțare europeană. Întreaga tehnologie de fabricație, atât cea de la punctul de lucru Onești, cât și cea de la Mărășești este concepută de cadrele tehnice ale societății.

În cadrul punctului de lucru Onești sunt fabricate, ambalate și distribuite produse pe bază de dioxid de sulf, utilizate în tehnologiile de vinificație, și care sunt depozitate în vederea distribuirii către consumatori într-o instalație specială pentru gaze lichefiate; îngrășăminte azotoase cu conținut de sulf, fosfor, potasiu, cupru, calciu, preparate în diverse rețete ce se găsesc sub denumirea de AZOSULF și SULFAT DE CUPRU TIP MIF, produse ce au caracter de fertilizatori, regulatori de pH, stimulatori de creștere. Tot la punctul de lucru Onești este fabricat insecto-fungicidul POLISULFURĂ DE CALCIU TIP MIF, produs ce se adresează culturilor de pomicultură și viticultură aflate în repaos vegetativ sau în vegetație.

În cadrul punctului de lucru Mărășești sunt fabricate, ambalate și pregătite spre distribuire produse fungicide cum ar fi: SULFOMAT 93P, SULFOMAT 80PU, ZEAMĂ BORDOLEZĂ TIP MIF, CAPTOMAT 50PU, produse ce sunt ambalate și micro-ambalate în diverse capacități cu ajutorul unei linii de ambalare automate, pentru a ușura transportul, manipularea și pregătirea produselor pentru a fi consumate.

S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L. este continuatorul proiectelor marca MATEO, astfel că experiența acumulată de conducerea societății și a personalului angajat în cei peste 20 de ani de activitate în domeniul fabricației de produse de uz fitosanitar reprezintă o garanție pentru o calitate superioară a fungicidelor, produselor de vinificație și îngrășămintelor distribuite de S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L. în întreaga țară și în Republica Moldova.

Produse fungicide precum SULFOMAT 80PU, SULFOMAT 93P, POLISULFURA DE CALCIU TIP MIF, ZEAMĂ BORDOLEZĂ TIP MIF, CAPTOMAT 50PU se bucură de o largă recunoaștere și apreciere atât în rândul micilor producători cât și în rândul societăților producătoare din domeniul viticulturii, pomiculturii și legumiculturii pentru eficiența lor în combaterea dăunătorilor, dar și datorită calității superioare a fructelor și legumelor obținute în culturi. Împreună cu produsele fungicide și a îngrășămintelor pleacă către piața consumatorului cantități importante de conservanți alimentari pe bază de dioxid de sulf, ambalate și micro-ambalate în diverse capacități în vederea asimilării acestora de toate categoriile de consumatori.

La momentul prezent avem preocupări în obținerea de rețete de îngrășăminte și fertilizatori destinate în concret culturilor cerealiere, plante tehnice, viticultură, pomicultură, legumicultură.

Vă facem cunoscut faptul că toate produsele fabricate de S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L. pentru domeniul întreținerii culturilor agricole sunt testate și atestate de forurile de specialitate naționale și europene, conform actualei legislații C.E.