În dreptul acestor pete, țesuturile se necrozează, se desprind și cad, frunzele rămânând ciuruite.
Când petele apar pe pețioli, la locul de inserție al acestora pe ramuri, se poate produce o defoliere timpurie.
Pe fructe, apar pete cu diametrul de până la 1,5 mm, circulare, adâncite, brun negricioase, cu un exudat galben (un singur fruct poate avea peste 150 astfel de pete).
Țesuturile din dreptul petelor crapă pe măsură ce fructele cresc.
Pe fructele necoapte, petele pot fi înconjurate de un inel verde închis.
Infecția fructelor este mult mai gravă la soiurile cu coacere mai târzie.
Pe lăstari, leziunile sunt alungite și pot cuprinde circular lăstarul, ceea ce duce la întreruperea circulației sevei, îndoirea și uscarea vârfului lăstarului.
Leziunile apar de obicei în jurul mugurilor.
Pe ramuri apar pete brune, necrozate, cu scurgeri de gomă, iar uneori se pot forma ulcere.
Bacteriile iernează în muguri, în leziunile ramurilor, precum și în frunzele și fructele căzute la sol.
Răspândirea inoculului este realizată de apa de ploaie și de insecte.
O mare parte a infecțiilor se produc însă în timpul altoirii.
Recenzii
Deocamdata nu sunt recenzii