Produs multicomponent destinat limpezirii și stabilizării musturilor și vinurilor
Potentiator de arome
Prezentare
CLARIMUST AROMA un agent de limpezire enologic multicomponent sub forma de pudra ce contine PVPP, proteina vegetala, celuloză si un adsorbant mineral. Această compoziție face ca produsul să fie foarte eficient în legarea compușilor fenolici oxidabili, care altfel ar putea duce la vinuri care îmbătrânesc rapid și cu un profil aromatic limitat. Tratamentul cu CLARIMUST AROMA este recomandat și in cazul musturilor provenite din recolte avariate sau din struguri care nu au ajuns la maturitate deplina. CLARIMUST AROMA este destinat in special pentru tratarea musturilor albe si roze. Previne aparitia gustului amar si a astringentei, nu contine gelatina si cazeina, astfel nu este necesar sa se specifice pe eticheta vinului prezenta posibililor alergeni.
Aplicaţii oenologice
CLARIMUST AROMA este recomandat a se utiliza in must, inainte de formarea compusilor de aroma eliberati in timpul fermentatiei alcoolice. Deși dozajul este (legal) limitat la 200 g/hl, recomandăm doze mult mai mici. În general, putem recomanda 25 – 75 g/hl.
CLARIMUST AROMA se administreaza direct in must, dupa presare, in tancul de limpezire. In cazul in care mustul se trateaza cu o enzima de limpezire, se administreaza mai intai enzima, iar la un interval de minim 15 minute se administreaza CLARIVIN AROMA.
Doze recomandate şi mod de utilizare
CLARIMUST AROMA este un produs sub forma de pudra.
Pregatirea solutiei :
- adaugati produsul in 8-12 parti apa calda
- evitați formarea de cocoloașe prin agitare intensă
- adăugti în must/vin, amestecând energic
Din motive de igienă, soluția pregatita trebuie utilizata cat mai rapid!
Aplicatii | Doze* | Stadiul administrarii |
Must / vin | 25-50 g/HL | Struguri sanatosi care nu au ajuns la maturitate |
25-75 g/HL | Struguri care nu au ajuns la maturitate si care sunt partial afectati |
*doze recomandate, a se stabili doza prin efectuare de microteste de laborator
Un tratament enzimatic preliminar a mustului de struguri, poate îmbunătăți considerabil procesul de limpezire și flotare.
Ambalare si stocare
Produsul CLARIMUST AROMA este comercializat în pungi cu o greutate netă de 0.025 gr.
A se păstra în condiții uscate (<25°C), protejat de lumina soarelui, în ambalajul original și nedeschis.
Se recomandă să închideți corespunzător ambalajul după utilizare și să îl protejați de mirosurile puternice pentru a-și păstra activitatea maximă timp de 24 de luni.
Reviews
There are no reviews yet.