Descriere
Produsul Aditiv Agricol de Protecție tip MIF utilizează ca substanță de bază săruri ale dioxidului de sulf (metabisulfit de sodiu, metabisulfit de potasiu, etc.) ce sunt utilizate frecvent drept conservanți alimentari și care dozate în diverse concentrații stopează dezvoltarea de mucegaiuri, dezvoltarea de fermentații necontrolate, îndepărtează mirosurile rezultate în urma degradării produselor adăpostite în spațiile respective, îndepărtează posibilitatea de dezvoltare a musculiței de oțet ce apare în urma fermentațiilor necontrolate, mirosul de dioxid de sulf determinând migrarea potențialilor dăunători. Toate aceste beneficii se datorează procesului de diminuare a concentrației de oxigen, caracteristică asigurată de conținutul de dioxid de sulf, substanță activă ce este utilizată frecvent în producția de dezinfectanți, detergenți, conservanți alimentari, sulful reprezentând un foarte bun insecto-fungicid. Pentru domeniile de utilizare prezentate anterior, sunt stabilite doze științific determinate pentru a se obține efectele dorite.
RECOMANDĂRI ȘI DOZE DE UTILIZAT:
1. Dezinfecția solurilor și a apelor utilizate în agricultură – 1 litru/100 litri soluție (pentru 10m2) – înființarea unei noi culturi se va realiza după cel puțin 15 zile de la efectuarea tratamentului;
2. Dezinfecția spațiilor în care se vor depozita legume, fructe, cereale – 1-2 litri/100 litri soluție – tratamentul se efectuează prin pulverizare și poate fi repetat din 7 în 7 zile până la obținerea rezultatelor dorite;
3. Prevenirea dezvoltării de mucegaiuri în depozite, subsoluri, beciuri – 2 litri/100 litri soluție – tratamentul se efectuează prin stropire sau pulverizare a pereților și pardoselilor. Tratamentul se repetă cel puțin o dată la 30 zile;
4. Îndepărtarea fermentației necontrolate a fructelor și legumelor în faza de coacere și în situația depozitării acestora – 0,5 litri/100 litri soluție – se pulverizează la nivelul fructelor și legumelor aflate în perioada de coacere spre recoltare (cu cel puțin 7 zile înainte de recoltare) sau în faza de depozitare, repetându-se la cel mult 15 zile de la ultimul tratament;
5. Impregnarea ambalajelor din hârtie, carton, suport textil ce protejează legumele și fructele în vederea depozitarii și transportului pe o perioada mai lungă de 48 ore – 0,5 litri/100 litri soluție;
6. Dezinfectarea mâinilor și a echipamentelor textile de protecție și de lucru (salopete, halate, etc.) – 5 litri/100 litri soluție – produsul asigură inclusiv protecție dermatologică și cosmetică.
MĂSURI DE PRIM AJUTOR: În caz de inhalare scoateți persoana la aer curat și țineți-o în stare de repaus. În caz de contact cu ochii spălați cu apă curată din abundență timp de cel puțin 5 minute ținând pleoapele deschise. Solicitați asistență medicală. Se vor scoate lentilele de contact. În caz de înghițire victima trebuie să bea imediat apă (cel puțin 2 pahare). Se va consulta un medic.
MĂSURI DE PROTECȚIE A MEDIULUI: A nu se deversa produsul în mediul acvatic. Produsul este total neinflamabil. Ambalajul rezultat în urma consumului se reciclează conform normelor în vigoare.
CONDIȚII DE DEPOZITARE: A se păstra în ambalajul original, închis ermetic, în spații uscate și bine ventilate, temperatura 3°-25°C, departe de accesul copiilor.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.