„(…) suntem cu toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale (…)”
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, după tragedia de la Piatra Neamț – 15.11.2020
Link către articol

Nu știm dacă suntem cu toții vinovați, dar cu siguranță fiecare dintre noi poate face ceva. Mifalchim încearcă!

Pe scurt:
• Avem o formulare de biocid unică în România și nu numai– produs pe bază de dioxid de sulf.
• Substanța activă dioxid de sulf reduce concentrația de oxigen din aer.
• Concentrația excesivă de oxigen din aer poate fi unul dintre motivele propagării accelerate a focului
• Biocidul nostru are o rată de eficacitate de 99,99%, cu efecte în maxim 30 de secunde de la aplicare și remanență de până la 2 ore.

Ne aflăm într-o situație în care speram că nu vom mai fi vreodată. Incendiul de la secția ATI a Spitalului de Urgență Piatra Neamț a evidențiat din nou lacunele sistemului medical românesc. O posibilă cauză a propagării accelerate a incendiului de la Piatra Neamț ar putea fi concentrația excesivă de oxigen din spațiile respective. Saloanele ATI sunt dotate cu instalații de oxigenare pulmonară care utilizează oxigenul sub formă de gaz lichefiat având concentrație de 99,95%. Acestea pot favoriza dezvoltarea unor incendii puternice datorate unor posibile pierderi tehnologice sau ne-etanșeități, rezultând încărcarea excesivă cu oxigen a atmosferei din încăperile respective. La cea mai mică scânteie electrică, excesul de oxigen poate contribui la inițierea unui incendiu foarte agresiv.

În condiții normale în saloanele spitalicești ATI concentrația de oxigen nu trebuie să depășească 21 -25% din atmosfera respectivului spațiu. Întrucât instalațiile de oxigenare pulmonară folosesc oxigenul în stare lichefiată, respectiv gazoasă, orice pierdere de astfel de produs datorată unor neetanșeități sau altfel de cauze vor duce la îmbogățire excesivă de oxigen, a aerului din respectivul spațiu, condiție extrem de favorabilă propagării și intensificării unui posibil incendiu.

Încercăm să ajutăm cât putem. Mifalchim propune spre utilizare biocidul Dezinfectant tip MIF, produs total biodegradabil și neinflamabil cu caracter de bactericid și fungicid TP1 și TP2. Spre deosebire de biocidele și dezinfectanții pe bază de alcool, biocidul Dezinfectant tip MIF nu favorizează propagarea accelerată a focului. Mai mult decât atât, concentrația de dioxid de sulf diminuează concentrația de oxigen din spațiu, reducând considerabil probabilitatea propagării accelerate a focului în caz de incendiu.

Dezinfectant Tip MIF, bidon de 5 litri

Biocidul Dezinfectant Tip MIF cu rol de bactericid și fungicid, având ca substanță activă principală dioxidul de sulf și utilizat ca dezinfectant în tot ce înseamnă activitățile spitalicești are și rolul de diminuare a concentrației de oxigen, factor foarte important ce stopează dezvoltarea de mediu bactericid iar prin volatilitatea acestuia poate avea rol și de regulator al concentrației de oxigen din spațiile ATI.

Produsul pe bază de dioxid de sulf, ce asigură protecție totală a epidermei, tegumentelor, asigură dezinfecție foarte eficientă în spațiile medicale și a tuturor obiectelor ce vin în contact cu pielea omului.

Efectul biocid al produsului se evidențiază în maxim 30 de secunde după aplicare, remanența produsului ajungând și până la două ore după aplicare, eficacitate 99,99%.

Produsul poate fi utilizat atât la dezinfecția spațiilor din spitale prin aplicare directă, cât și prin îmbibarea covorașelor de la intrarea in spitale, la tuneluri de dezinfecție, precum și pentru dezinfecția igienică și chirurgicală a mâinilor.

Conținutul de glicerină din formulare asigură protecția suplimentară a tegumentelor și a pielii. Recomandarea de clătire din instrucțiuni are ca scop indepărtarea excesului de glicerină care ar putea rămâne pe mâini în cazul dezinfecției igienice a mâinilor (frecarea mâinilor pentru 30 de secunde). În cazul dezinfecției chirurgicale a mâinilor (frecarea mâinilor pentru 3 minute), produsul este absorbit în totalitate de epidermă și, drept urmare, nu mai este nevoie de clătire.

Glicerina din formularea produsului reduce volatilitatea, crescând remanența, durata de acțiune și respectiv eficiența produsului.

Informații suplimentare www.mifalchim.ro/biocid, pe mail contact@mifalchim.ro sau la telefon 0731 500 300.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.