BIOCID – DEZINFECTANT tip MIF

Autorizație nr. 59/22.07.2020 emisă de INCDMM  „Cantacuzino

Antiseptic, dezinfectant, bactericid și fungicid

S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L., prin colectivul de cercetare condus de inginer Matei Ionel Filimon, întâmpină această perioadă de pandemie datorată propagării virusului SARS-COV-2, formulând o gamă de produse din familia biocidelor, cu caracter de dezinfectant, antiseptic, bactericid și fungicid, produse care se dorește a fi utilizate în scopul diminuării până la eradicare a posibilelor atacuri bacteriene și infecțioase în medii medicale, agroindustriale, industriale, civile și de uz general pentru ca activitățile economico-profesionale să nu sufere.

Eficacitatea produsului biocid DEZINFECTANT tip MIF cu caracter antiseptic, dezinfectant, bactericid și fungicid a fost testată în laboratoarele Institutului de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, rezultatele de eficacitate regăsindu-se în rapoartele de testare a activității bactericide (EN 13727+A2) sub numerele 2006 0483/18.06.2020 și 2006 0514/25.06.2020 și rapoartele de testare ale activității fungicide (EN 1650) sub numerele 2006 0520/29.06.2020 și 2006 0521/29.06.2020, domeniile de utilizare regăsindu-se în codurile TP1 și TP2.

În acest scop s-a luat în calcul utilizarea ca substanță activă a dioxidului de sulf, compus chimic despre care se cunoaște că este un foarte eficient bactericid și fungicid, fiind utilizat anterior de foarte mult timp în diverse sectoare economice (farmaceutic, industria alimentară, industria conservelor de legume și fructe, vinificație, confiere de legume și fructe, industria detergenților și mineritului, uz gospodăresc, conservanți alimentari, etc.). În urma testelor de eficacitate pe plan internațional, dioxidul de sulf s-a dovedit a fi superior altor substanțe active ce dau concursul unor formulări cu caracter de biocid și totodată se dovedește a fi un produs biodegradabil și neinflamabil, calități ce conferă o utilizare în siguranță a produselor în care se regăsește. Astfel de informații se regăsesc în documentații tehnice de specialitate disponibile publicului larg în mediul virtual.

În prezent, am formulat un biocid cu caracter de dezinfectant, antiseptic, bactericid și fungicid ce are denumirea tehnică DEZINFECTANT tip MIF, care se adresează întregului mediu medical, societății civile, mediului industrial, agroindustrial, produs cu ajutorul căruia protejăm antibacterian toate părțile corpului, exclusiv ochii, tot ce înseamnă suprafețe ce intră în contact cu pielea, fără a afecta epiderma și tegumentele iar în secundar, în urma consumului, se va observa o mai bună circulație sanguină și periferică datorată microelementului sulf ce are rol dilatator a rețelei vasculare. Această calitate suplimentară a sulfului a fost observată de-a lungul timpului în urma tratamentelor cu ape sulfuroase (mofete). În plus, caracterul fungicid al produsului asigură și o protecție dermatologică, eliminând posibilitatea de dezvoltare de ciuperci la nivelul pielii, urmat de un efect cosmetic rezultat din catifelarea pielii ce se datorează unei cantități superioare de glicerină ce conține unul din cele mai importante microelemente din natură – carbonul.

Utilizând periodic și repetitiv biocidul DEZINFECTANT tip MIF, vom ține sub control mediul bacterian și infecțios cu ajutorul substanței active dioxid de sulf, substanță ce are ca efect diminuarea concentrației de oxigen, factor foarte important în procesul de dezvoltare a virușilor și bacteriilor.

Mod de utilizare și eficacitatea produsului:
Pentru dezinfecția igienică a mâinilor, se recurge la picurarea sau pulverizarea a 1-2 ml de biocid Dezinfectant tip MIF ce are rol de soluție de curățat, bactericid, fungicid, urmând a se freca mâinile timp de 1-2 minute, după care ne putem clăti cu apă curată. Ne adresăm mediilor profesionale unde activitățile implică murdărirea mâinilor.
În situația în care urmărim caracterul de dezinfecție igienică și chirurgicală a mâinilor, recurgem la picurarea sau pulverizarea a 1-2 ml de biocid Dezinfectant tip MIF, după care ne frecăm mâinile aproximativ 3 minute, timp în care pielea permite absorbția produsului, nemaifiind necesară clătirea cu apă și asigurând o remanență de până la 3 ore. În această situație, efectul dezinfectant al produsului se menține până la aproximativ 3 ore.

Pe plan mondial, studiile de eficacitate efectuate în decursul timpului au demonstrat că dioxidul de sulf este la fel de eficient sau mai eficient în comparație cu alte produse de dezinfecție la niveluri medii de infectare bacteriană în concentrații de 200 până la 400 ppm/unitatea de suprafață. De asemenea, avantajul soluțiilor dezinfectante pe bază de SO2 în comparație cu alți dezinfectanți pe bază de alte substanțe active, este că cele pe bază de SO2 pot fi folosite și la concentrații mai mari (de peste 400 ppm) pentru a reduce semnificativ masa bacteriană, asigurându-se o eficacitate de 99,99%, față de produsele pe bază de alcool, a căror eficacitate este sub 60%
Studii Eficacitate Biocide

După aplicarea biocidului DEZINFECTANT tip MIF cu scopul dezinfectării periodice a aerului, mobilierului, pardoselilor și suprafețelor ce vin în contact cu omul din instituțiile medicale, școlare, culturale, sportive, se recomandă aerisirea naturală prin deschiderea de ferestre, pe o perioadă de 5-15 minute. Înainte de aplicarea biocidului DEZINFECTANT tip MIF în medii cu activitate umană, este obligatorie asimilarea informațiilor de utilizare.
Caracterul fungicid al produsului pulverizat periodic (săptămânal) în spații închise (depozite de medicamente, depozite de legume și fructe, cereale, sere, solarii, magazii depozitare mobilier, școlar, industrial) se dovedește a fi o soluție tehnică foarte eficientă împotriva dezvoltării de mucegaiuri sau de diminuare până la eliminare a acestora. Întrucât dioxidul de sulf diminuează concentrația de oxigen, acest efect elimină musculița de oțet și determină migrarea rozătoarelor. Funcție de dimensiunea spațiilor sau a suprafețelor ce se dorește a fi protejate, utilizăm diferite cantități de Dezinfectant tip MIF, ce se distribuie prin pulverizare, picurare sau dozare într-o cantitate de apă ce servește la întreținerea de spații interioare și exterioare.

DEZINFECTANTUL tip MIF este un foarte bun algicid utilizat în dezinfecția apelor din piscine, acvarii, iazuri și ape uzate. Dezinfecția se realizează periodic la intervale de 7-14 zile, utilizând ca doză 1L de produs comercial la 1000L de apă, ocazie cu care eliminăm și posibilitatea de dezvoltare de floră subacvatică dăunătoare.

Pentru dezinfecția căilor pietonale, șosele, curți, incinte pentru depozitarea gunoiului, vom folosi doze de produs biocid plecând de la produsul concentrat și până la diluții de 1/5 – 1/20, funcție de gradul de infecțiozitate, rezultatele privind eficacitatea observându-se în maxim 15 minute.

Biocidul DEZINFECTANT tip MIF se utilizează cu succes în rețetele de materiale de construcții (șape de ciment, gleturi sau tencuieli, vopseluri, etc.) dozând 1L de produs comercial într-o cantitate de maxim 50kg masă produs de tratat, efectul produsului referindu-se la eliminarea posibilităților de dezvoltare a mucegaiurilor și a posibililor acarieni.

În urma testelor de eficacitate efectuate în cadrul Institutului de Cercetare Dezvoltare Medico Militară Cantacuzino au rezultat calități ale produsului biocid DEZINFECTANT tip MIF, ce au ca destinație utilizarea în diferite medii economico-sociale, fapt ce ne permite să ne adresăm cu exactitate unor grupe diferite de consumatori precum:

  • mediul medical, școlar, cultural și sportiv (M – bandou verde)
  • mediul industrial, agroindustrial, tratarea apelor și a materialelor de construcții, uz general pentru întreg mediul economico-social (G – bandou roșu)

Diferențierea comercială a acestor categorii de produs va fi dată de o inițială adăugată de producător în dreptul pictorialelor de pe etichetă, o culoare diferită a etichetei și a pictorialelor și instrucțiunile exacte ce se adresează consumatorului economic.

În mod deosebit pentru mediul industrial, agricol, medical, activități economico-sociale și de sănătate publică ce gestionează uneori activități profesionale ce presupun manopere în urma cărora personalul intră în contact cu multe materiale de întreținere și de lucru ce generează murdărirea mâinilor și a echipamentelor de lucru (ateliere mecanice, ateliere auto, manipulare de lubrifianți și carburanți, activități de reparații igienico-sanitare, lucrări de mecanizare în câmp, exploatări miniere, în contact cu deșeuri industriale, casnice, medicale, etc.) recomandăm utilizarea permanentă a biocidului DEZINFECTANT tip MIF, produs ce are și calitate de agent de curățire fără a afecta epiderma și tegumentele, asigurând o foarte bună protecție a pielii (toate suprafețele corpului, cu excepția ochilor).

Utilizând periodic biocidul DEZINFECTANT tip MIF în tot spectrul social, avem o garanție că ne protejăm de mediul infecțios în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, produsul nostru încadrându-se în clasele TP1 și TP2 ce reglementează domeniile de utilizare stabilite prin legislație comunitară și reliefate în rapoartele de eficacitate rezultate în urma testării în laboratoarele Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din cadrul Ministerului Apărării Naționale și cu recunoaștere a Ministerului Sănătății, produsele fiind consumate pe teritoriul României.

S.C. MIFALCHIM GROUP S.R.L. oferă consumatorilor produse de cea mai înaltă calitate la prețuri de producător.

TP1 – Igienă Umană – Produsele din această categorie sunt produse biocide utilizate pentru igiena umană, aplicate pe sau care intră în contact cu pielea umană sau cu pielea capului în scopul principal de a dezinfecta pielea sau pielea capului.

TP2 – Dezinfectante și algicide care nu sunt destinate aplicării directe la oameni sau animale – Produse utilizate pentru dezinfectarea suprafețelor, materialelor, echipamentelor și mobilierului și care nu sunt utilizate în contact direct cu produsele alimentare sau cu hrana pentru animale. Sunt în special destinate piscinelor, acvariilor, apelor de bazin sau altor ape; sistemelor de climatizare; și pereților și podelelor din amplasamente private, publice și industriale și din alte amplasamente destinate activităților profesionale.

Produse utilizate pentru dezinfectarea aerului, a apei care nu este folosită pentru consumul uman sau animal, a toaletelor chimice, a apelor reziduale, a deșeurilor de la spitale și a solului.

Foarte eficient împotriva mucegaiurilor. Diminuează posibilitatea de încolțire a legumelor și cerealelor în depozite. Stopează fermentația fructelor ce sunt depozitate pe perioade îndelungate.

Produse utilizate ca algicide pentru tratarea piscinelor, a acvariilor și a altor ape și pentru tratarea cu scop curativ a materialelor de zidărie.

Produse utilizate în vederea încorporării în textile, țesături, măști, vopsele și alte articole sau materiale în scopul producerii de articole tratate cu proprietăți dezinfectante.

Text etichetă generală – inițiala „G” – fundal roșu

BIOCID – Dezinfectant tip MIF – Concentrat

Timp de acțiune mâini: 30 secunde

Timp de acțiune suprafețe: maxim 5 minute

Eficient împotriva bacteriilor precum: Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli K12, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis.

Autorizație nr. 59/22.07.2020, emisă de I.N.C.D.M.M. Cantacuzino

Antiseptic și dezinfectant, bactericid și fungicid pentru dezinfecția igienică a mâinilor prin frecare și a suprafețelor și echipamentelor în domeniul medical, școlar, cultural, sportiv, industrial, agroindustrial, de construcții, casnic, colectivități, tratarea apelor din piscine, iazuri și acvarii.

Compoziție chimică:   74% Disulfit de sodiu soluție având concentrație de 15% SO2 substanță activă

25% Glicerină farmaceutică

1% Lauril sulfonat de sodiu

Mod de utilizare:

În forma concentrată se folosește la dezinfecția igienică a mâinilor, aplicându-se 2-3 picături de produs dezinfectant, operațiune urmată de o frecare a mâinilor timp de 1-2 minute, după care se clătește cu apă curată. Operațiunea poate fi repetată de câte ori este nevoie, întrucât produsul nu afectează epiderma și tegumentele, asigurând o dezinfecție foarte eficientă.

Efectul dezinfectant este foarte rapid, aproape instantaneu (30 de secunde).

Biocidul Dezinfectant tip MIF concentrat cu calitatea de bactericid și fungicid, se aplică pe suprafețe prin pulverizare sau picurare în doză de 4-5 ml/mp, efectul scontat realizându-se în maxim 5 minute, după care urmează clătirea sau ștergerea suprafețelor.

Conform SR EN 13727+A2 se recomandă utilizarea produsului concentrat ca și bactericid în domeniul medical pentru dezinfecția suprafețelor și a mâinilor prin frecare, pentru Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli K12.

Conform SR EN 1650 se recomandă utilizarea produsului ca și fungicid în domeniul agroalimentar, industrie, domeniul casnic și în colectivități pentru dezinfecția suprafețelor și a mâinilor prin frecare pentru Candida albicans ATCC 10231 și Aspergillus brasiliensis ATCC16404.

Doze recomandate:

Ca algicid pentru dezinfecția apelor din piscine, iazuri, acvarii, precum și pentru tratarea cu scop curativ a materialelor de zidărie, se va utiliza 1L de produs comercial per 1000L apă.

Pentru dezinfecția toaletelor, a apelor reziduale și încorporării în textile,  se va utiliza produsul comercial în formă concentrată sau în diluții 1/5L apă, 1/10L apă de spălat sau clătit, funcție de gradul de murdărie.

În vederea încorporării în materiale de construcții (vopseluri, tencuieli, etc.) se va utiliza produsul comercial în forma concentrată, dozând 1L de produs la maxim 50 kg material de tratat.

Categorii de utilizatori: spitale, farmacii, școli, șantiere de construcții, centre culturale și sportive, industrie, uz casnic.

Măsuri de prim ajutor: În caz de inhalare scoateți persoana la aer curat și țineți-o în stare de repaus. În caz de contact cu ochii, spălați cu apă curată din abundență timp de cel puțin 5 minute ținând pleoapele deschise. Solicitați asistență medicală. Se vor scoate lentilele de contact. În caz de înghițire, victima trebuie să bea imediat apă (cel puțin 2 pahare). Se va consulta un medic.

Măsuri de protecție a mediului:

A nu se deversa produsul în exces mediul acvatic. Produsul este biodegradabil și neinflamabil. Ambalajele și/sau conținutul de produs se vor elimina conform normelor în vigoare.

Condiții de depozitare si transport:

A se păstra în ambalajul original, închis ermetic, în spații uscate și bine ventilate, la temperaturi cuprinse între 3-25°C, departe de accesul copiilor.

Fraze de pericol:

H302 Nociv în caz de înghiţire.

H318 Provoacă leziuni oculare grave.

EUH031 În contact cu acizi, degajă un gaz toxic.

Fraze de precautie:

P280 Purtaţi echipament de protecţie a ochilor.

P305 + P351 + P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clătiți cu atenție cu apă timp de mai multe minute. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

P313 Consultaţi medicul.

Cantitate neta: 1L, 5L

Termen valabilitate: 12 luni de la data fabricației

TP1 – Igienă Umană – Produsele din această categorie sunt produse biocide utilizate pentru igiena umană, aplicate pe sau care intră în contact cu pielea umană sau cu pielea capului în scopul principal de a dezinfecta pielea sau pielea capului.

Text etichetă pentru domeniul medical – inițiala „M” – fundal verde

BIOCID – Dezinfectant tip MIF – Concentrat

Timp de acțiune mâini: 30 secunde

Timp de acțiune suprafețe: maxim 5 minute

Eficient împotriva bacteriilor precum: Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli K12, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis.

Autorizație nr. 59/22.07.2020, emisă de I.N.C.D.M.M. Cantacuzino

Antiseptic și dezinfectant, bactericid și fungicid

pentru dezinfecția igienică a mâinilor prin frecare și suprafețele care intră în contact cu pielea din domeniul medical, cultural, școlar, sportiv

Compoziție chimică:   74% Disulfit de sodiu soluție având concentrație de 15% SO2 substanță activă

25% Glicerină farmaceutică

1% Lauril sulfonat de sodiu

Mod de utilizare:

În forma concentrată se folosește la dezinfecția igienică a mâinilor, aplicându-se 2-3 picături (1ml) de produs dezinfectant, operațiune urmată de o frecare a mâinilor timp de 1-2 minute, după care se clătește cu apă curată. Operațiunea poate fi repetată de câte ori este nevoie, întrucât produsul nu afectează epiderma și tegumentele, asigurând o dezinfecție foarte eficientă.

Efectul dezinfectant este foarte rapid, aproape instantaneu (30 de secunde).

Biocidul Dezinfectant tip MIF concentrat cu calitatea de bactericid și fungicid, se aplică pe suprafețe prin pulverizare sau picurare în doză de 4-5 ml/mp, efectul scontat realizându-se în maxim 5 minute, după care urmează clătirea sau ștergerea suprafețelor. Se recomandă ca spațiile închise să fie aerisite periodic timp de 5-15 minute după utilizarea biocidului.

Conform SR EN 13727+A2 se recomandă utilizarea produsului concentrat ca și bactericid în domeniul medical pentru dezinfecția suprafețelor și a mâinilor prin frecare, pentru Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli K12.

Conform SR EN 1650 se recomandă utilizarea produsului ca și fungicid în domeniul agroalimentar, industrie, domeniul casnic și în colectivități pentru dezinfecția suprafețelor și a mâinilor prin frecare pentru Candida albicans ATCC 10231 și Aspergillus brasiliensis ATCC16404.

Categorii de utilizatori: spitale, farmacii, școli, centre culturale și sportive, uz casnic.

Măsuri de prim ajutor: În caz de inhalare scoateți persoana la aer curat și țineți-o în stare de repaus. În caz de contact cu ochii, spălați cu apă curată din abundență timp de cel puțin 5 minute ținând pleoapele deschise. Solicitați asistență medicală. Se vor scoate lentilele de contact. În caz de înghițire, victima trebuie să bea imediat apă (cel puțin 2 pahare). Se va consulta un medic.

Măsuri de protecție a mediului:

A nu se deversa produsul în exces mediul acvatic. Produsul este biodegradabil și neinflamabil. Ambalajele și/sau conținutul de produs se vor elimina conform normelor în vigoare.

Condiții de depozitare si transport:

A se păstra în ambalajul original, închis ermetic, în spații uscate și bine ventilate, la temperaturi cuprinse între 3-25°C, departe de accesul copiilor.

Fraze de pericol:

H302 Nociv în caz de înghiţire.

H318 Provoacă leziuni oculare grave.

EUH031 În contact cu acizi, degajă un gaz toxic.

Fraze de precautie:

P280 Purtaţi echipament de protecţie a ochilor.

P305 + P351 + P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: Clătiți cu atenție cu apă timp de mai multe minute. Scoateți lentilele de contact, dacă este cazul și dacă acest lucru se poate face cu ușurință. Continuați să clătiți.

P313 Consultaţi medicul.

Cantitate neta: 50 ml, 100 ml, 500 ml, 1L.

Termen valabilitate: 12 luni de la data fabricației